Strona Gminy Zator
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016/2017
Nawet brzydka pogoda nie pozwoliła zepsuć corocznej rywalizacji szkół gastronomicznych w mistrzostwach przyrządzania potraw z naszej lokalnej chluby „karpia zatorskiego”. W niedzielę 18.09.2016 podczas „Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych” stanęło do konkursy sześć szkół gastronomicznych.
Wielozawodowy Zespół Szkół w Zatorze reprezentowany był przez parę kucharzy Łukasza Milowskiego i Michała Jarnota, uczniów II. i III. klasy Kucharz ZSZ w Zatorze. Pod opieką pani Justyny Paluchowskiej przyrządzili „Karpia z piekła rodem”, grillowaną roladę karpiową ze świeżymi liśćmi szpinaku, szynką parmeńską w bukiecie pomidorowo-paprykowym. Program tegorocznej imprezy na Łowisku Wędkarskim „Podolsze” był pełen atrakcji zorganizowanych również przez międzynarodowe grupy Wegrów z Berekfurdo i Słowaków z Bojnic, a stoły pod straganami kulinarnymi uginały się od lokalnych przysmaków przyrządzonych w większości przez lokalne Koła Gospodyń Wiejskich
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016
„Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe“ 2016